Receptpärmen


Enkla tortillas med samosafyllning

Skrivet av Linda den .

Enkel variant av samosas där tortillabröd används istället för att göra riktiga samosas. Gott och enkelt blir det.

Ingredienser

  • 600 g potatis, kokt
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 kryddmått chilipulver
  • 1 tsk mald koriander
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk gurkmeja
  • salt
  • 8 tortillabröd

Till servering

  • mango chutney
  • havrefraiche (eller gräddfil)
  • Eventuellt gurkstavar eller morotsstavar

Gör så här

Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran. Fräs den gula löken, vitlöken och ingefäran i oljan till löken mjuknar och blir lätt transparent.

Blanda ner kryddorna och låt fräsa med tills det doftar gott.

Häll ner potatisen i en skål och mosa sönder med en gaffel. Vänd ner ärtorna. Skrapa ner lök- och kryddblandningen bland potatisen och blanda väl.

Fördela potatisröran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd och tryck till. Stek dem gyllene i lite olja tills de får fint med färg.

Servera tillsammans med mango chutney, havrefraiche och eventuellt grönsaksstavar.